Abonyi Természetjárók Köre 

A természetjáró szakosztály 1981-ben alakult, az egykori Mechanikai Művek dolgozói alapították Szekeres György javaslatára. Ugyanis ő volt az a fiatalember, aki 1980 őszén megszervezte az első túrát, a vadregényes Rám-szakadékba. Ez a túra minden résztvevőnek nagy élmény volt. Azóta számtalanszor megtettük ezt a túrát.
A szakosztályt 30 fővel hoztuk létre 1981-ben. Évek során, szinte minden évben változik a létszám 30-100 fő között. Kezdetben az 50%-os vasúti kedvezmény igénybevételével nagyon sok túrát tudtunk szervezni, sok résztvevővel. Sajnos a mostani körülmények megnehezítik a túrák szervezését, hiszen a magas utazási költségeket kevesen tudják vállalni.

Éves programunk minden évben megjelenik az Abonyi Naplóban, és az iskolákban. A szakosztálynak bárki tagja lehet, aki szereti a természetet, szeretné megismerni hazánk természeti értékeit, szeret sétálni, gyalogolni, kerékpározni, és nem utolsó sorban egy vidám csapatnak tagja lenni.

 

 

 

MOL NyRt Dunai Finomító Természetbarát Szakosztály 

A MOL Nyrt. Dunai Finomító Természetbarát Szakosztálya 1973-an alakult meg, azóta is folyamatosan működik. Az alapítók egyike Georgiades Gábor volt, aki 2004-ben bekövetkezett haláláig vezette és szervezte a szakosztály életét. Főleg a bakancsos természetjárás a fő profilunk, de kiegészítésképpen kerékpáros túrákat is szervezünk. Nyílt szervezetként működünk, a Dunai Finomítóhoz lazán kapcsolódunk. A jelenlegi tagság harmada MOL-os munkavállaló a családtagokkal, vagy itt dolgozott korábban. Éves túraterv alapján szervezzük a túráinkat, mely megtekinthető a saját honlapunkon.

 

 Tápiószelei Természetbarát Klub

A Tápiószelei Természetbarát Klub évtizedek óta az egyik legsokrétűbben, legeredményesebben és kiegyensúlyozottan működő civilszervezete a Tápió mentének.