Abonyi Természetjárók Köre 

A természetjáró szakosztály 1981-ben alakult, az egykori Mechanikai Művek dolgozói alapították Szekeres György javaslatára. Ugyanis ő volt az a fiatalember, aki 1980 őszén megszervezte az első túrát, a vadregényes Rám-szakadékba. Ez a túra minden résztvevőnek nagy élmény volt. Azóta számtalanszor megtettük ezt a túrát.
A szakosztályt 30 fővel hoztuk létre 1981-ben. Évek során, szinte minden évben változik a létszám 30-100 fő között. Kezdetben az 50%-os vasúti kedvezmény igénybevételével nagyon sok túrát tudtunk szervezni, sok résztvevővel. Sajnos a mostani körülmények megnehezítik a túrák szervezését, hiszen a magas utazási költségeket kevesen tudják vállalni.

Éves programunk minden évben megjelenik az Abonyi Naplóban, és az iskolákban. A szakosztálynak bárki tagja lehet, aki szereti a természetet, szeretné megismerni hazánk természeti értékeit, szeret sétálni, gyalogolni, kerékpározni, és nem utolsó sorban egy vidám csapatnak tagja lenni.

 

Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület 

Egyesületünk Gödöllő város egyetlen természetjárásra és sportturizmusra szakosodott civil szervezete. Az 1995-ben alakult "Margita 344,2" TSE célja: Sport programok szervezése, ezen túl szabadidő- és versenysportokban való részvétel, a kerékpáros és a természetjárással, túrázással kapcsolatos egyéb sportok népszerűsítése, hagyományok felújítása.

 

MOL NyRt Dunai Finomító Természetbarát Szakosztály 

A MOL Nyrt. Dunai Finomító Természetbarát Szakosztálya 1973-an alakult meg, azóta is folyamatosan működik. Az alapítók egyike Georgiades Gábor volt, aki 2004-ben bekövetkezett haláláig vezette és szervezte a szakosztály életét. Főleg a bakancsos természetjárás a fő profilunk, de kiegészítésképpen kerékpáros túrákat is szervezünk. Nyílt szervezetként működünk, a Dunai Finomítóhoz lazán kapcsolódunk. A jelenlegi tagság harmada MOL-os munkavállaló a családtagokkal, vagy itt dolgozott korábban. Éves túraterv alapján szervezzük a túráinkat, mely megtekinthető a saját honlapunkon.

 

Szigethalmi TE 

Szigethalmi TE   Saját honlapjuk