Jó hangulatban telt a szövetség évadzáró bálja Tápiószele város művelődési házában. Az ízletes vacsora mellett sort kerítettünk a kitüntetések átadására, majd a terveknek megfelelően a hangulat a tetőfokára hágott.

Read More

"... Ezek közül a kelet-magyar vezetői találkozón tápiószelén és a budapesti találkozón képviselte az igazgató az országos központot. Ezeknek a programoknak legalább egy örömteli tapasztalatát fontos kiemelnünk: végre úgy tapasztaljuk, hogy Pest megye magára talált, s ez jótékony hatással van a fővárossal való együttműködésre is. ..."
Forrás: MTSz igazgatói tájékoztató

Lipák István, a Tápiószelei Természetbarát Klub vezetőjének segítségével szervezte meg a szövetség a 2010-es évadzáró bált. Idén már másodszor látta vendégül Tápiószele város szövetségünket. A nyáron megtartott kelet magyar találkozóval mind megyénkre, mind a kelet magyar rendezvény résztvevő megyéire, de még az országos szövetségre is jó benyomást keltett a barátságos, vendégszerető fogadtatás.

A rendezvény az előzetes terveknek megfelelően, tehát késéssel kezdődött. Ez egy ilyen rendezvényen teljesen természetes, hiszen a megye távoli pontjaiból érkező egyesületek az aktuális út és látási viszonyoktól függően érkeztek meg, ki hamarabb, ki később. Hat órakor eldördült a startpisztoly.

Lipák István köszöntötte az egybegyűlteket, majd Ziaja Zsolt köszöntötte a sporttársakat. Beszámolt a szövetség 2010-ben végzett munkájáról, kiemelve a magas színvonalon megrendezett rendezvények és túrákat, az új túramozgalmakat, és a sporttársak előrevivő, megújulást célzó ötleteit, a más szakágak fellendülését és nem utolsó sorban a budapesti szövetséggel megkezdett párbeszédet és együttműködéseket.

elap_thumbnailKovács Ferenc, Tápiószele város polgármestere személyesen jött el a rendezvényre, amelyen köszöntötte a megyét, a bál valamennyi résztvevőjét. Beszédében biztosított minket arról, hogy a megyei rendezvényeknek szívesen otthont adó, barátságos és vendégszerető fogadtatásra számíthatunk a későbbiekben is.

Kis gondolati kitérőt tehetünk ennek kapcsán a Tápió-mente környékére, vagy talán kicsit nagyobb területben gondolkodva Cegléd és Abony irányában. A kelet magyar találkozó helyszínének kiválasztása során is szempont volt, és a rendezvényen ez be is bizonyosodott, hogy ebben a térségben rendkívül sok kulturális, turisztika, természeti, építészeti, művészeti érték található. Ennek ellenére sok Pest-megyéről szóló turizmust elősegítő prospektusban csak érintőlegesen említik, ha egyáltalán említésre kerül. Reményeink szerint a turisztikai látnivalók számos rendezvényt, turistát vonzanak majd a környékre.

A polgármesteri beszédet követően egyesületeink számoltak be idei munkáikról, rendezvényeikről. Örömmel vonhatta le minden jelenlévő azt a következtetést a beszámolókból, hogy az egyesületek többségének működőképessége nem rendült meg alapjaiban, egyesületi életük pezseg. Sajnos vannak nehéz helyzetben lévő egyesületek, van ahol a taglétszám, van ahol az anyagi nehézségek okoznak problémákat.

A köszöntőket és beszámolók után a Trafó Étterem által készített szokásosan ízletes vacsorát fogyasztották el a résztvevők. Szokásosan, mert a kelet magyar rendezvényen már volt alkalmunk megízlelni az étterem főztjét. A vacsora végén Lipák Istvánnal kiosztottuk az emléklapokat.

Tápiószele város polgármestere minden jelenlévőnek egy-egy emléklapot adott. Az emléklap minden példánya eredeti volt! Ha valaki esetleg „legyintett volna" erre a gesztusra, akkor így már mindenképpen át kell, hogy érezze ennek súlyát: több, mint száz egyedileg lepecsételt és aláírt emléklapot kapott mindenki.

A megyei kitüntetések és díjak átadását követően az évadzáró bál hangulata a tetőfokára hágott, melyekről már inkább beszéljenek a képek.


{oziogallery 85}