Holló-kőtől Vörös-kőig - börzsönyi őszi túra

A PTSZ tagszervezete, a váci Fitt-Fut Alapítvány által szervezett, vezetett túra október 9-én, vasárnap:

"Gyalogolj velünk a Börzsöny egyik legszebb útvonalán, a pazar kilátást nyújtó Kövirózsás-gerincen!

Indulás: Perőcsény, Zsófi Bisztró (a buszfordulóban), 10:10 óra
Cél: Nagybörzsöny, Műemlék Vízimalom.

Útvonal: Perőcsény - Jancsi-hegy - Holló-kő - Salgóvár - Magyar-hegy - Magyar-völgy - Nagybörzsöny.
Táv: 14,2 km, szintemelkedés: 735 méter.

 

Részvételi díj: 1000 Ft/fő (a szervező Fitt-Futt Alapítvány Túraszakosztály tagjainak díjmentes). Mit adunk cserébe? Túravezetés, Szarvas-Faragó Börzsöny turistatérkép, múzeumi belépő a vízimalomban, emléklap, kitűző és némi frissítő a célban. Illetve ha gyorsan jelentkeztel, akkor még kerámia emléktárgy is jár - lásd lentebb. És persze a pazar tájat, ami nem a mi érdemünk, mi csupán bemutatjuk azt.

Vezetett túrára készülj - az útvonalat a résztvevők együtt járják végig, egy lendületesebb és menet közben kialakulva egy lassabb csapatra osztva, kb. 4-5 órás menetidővel. 

A Holló-kőtől Vörös-kőig túramozgalom útvonalán gyaloglunk, a piros négyzet majd piros sáv jelzéseken. Aki itt fejezi be a túramozgalmat, megkapja annak a díjazását is. Aki szeretné elkezdeni a túramozgalmat, az eredeti 700 Ft helyett kedvezményes áron, 200 Ft-ért vásárolhatja meg.
A részvevők induláskor megkapják a kiadó támogatásának köszönhetően (a 100 db-os készlet erejéig) a Szarvas-Faragó Börzsöny térképét.

FIGYELEM! Előnevezői akció! Az első 40 regisztráló egyedi, kézzel festett kerámia emléktárgyat kap! Előnevezés kizárólag név megadásával a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen

Közlekedési információ: aki autóval jönne, Perőcsény és Nagybörzsöny közt közvetlen Volánbusz-viszonylat jár. Tömegközlekedőknek: Szobról (Nyugatiból vonattal elérhető) vagy Bernecebarátiból ill. Drégelypalánkról indulnak buszok.
Menetrendi információ: mavcsoport.hu ill. menetrendek.hu

További információ a szervezőnél: Forgács Péter, elsősorban e-mailben ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy telefonon: 06 (30) 329-2464.

Az esemény a Teljesítménytúrázók Társasága honlapján:
http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=6747